USTA DEFİNECİLERİN BULUŞMA NOKTASI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

USTA DEFİNECİLERİN BULUŞMA NOKTASI

GÜN GEÇTİKÇE ÇIĞ GİBİ BÜYÜYEN FORUM
 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 ARAŞTIRMA ALANLARIMIZ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
YÖNETİM
Admin
Admin
YÖNETİM


Mesaj Sayısı : 104
Nerden : TÜRKİYE
rep puanı :
ARAŞTIRMA ALANLARIMIZ Left_bar_bleue800 / 100800 / 100ARAŞTIRMA ALANLARIMIZ Right_bar_bleue

Kayıt tarihi : 17/10/08

ARAŞTIRMA ALANLARIMIZ Empty
MesajKonu: ARAŞTIRMA ALANLARIMIZ   ARAŞTIRMA ALANLARIMIZ Icon_minitimeC.tesi 18 Ekim 2008, 17:12

İnsanoğlu tükettiğinden fazla üretmeye başladığından bu yana ticarete başlamıştır. Başlangıçta ülke sınırları içinde kalan ticaret, zamanla ülke sınırları dışına taşıp denizaşırı yerlere kadar ulaşmış. Günümüzde olduğu gibi antik dönemlerde insanlar ihtiyaçlarını ithalat ve ihracat şeklinde karşılamaktaydı.

Antik dönemlerde ticaret iki yolla yapılırdı. Bunlar;


ARAŞTIRMA ALANLARIMIZ Denizaltihazine

1- Deniz yolu, Günün gemi teknolojiSİ ile yapılmaktaydı. Günün gemi yapım teknolojisi göz önüne alınırsa bu ticaretin büyük risk taşıdığı aşikardır. Bu ticaret yolculuğu esnasında denizlere batan gemiler bu gün hem defineciliğin hem de arkeolojinin araştırma alanına girmektedir.

ARAŞTIRMA ALANLARIMIZ Ipekyolu

2- Karayolu, binek hayvanlarla yapılan ticarettir. (Kervan Ticareti) Ülkemizde geçmekte olan Bağdat ve İpek Yolları vardır. Bu yollar zenginliği taşıyan ana damarlar gibi Anadolu'yu zenginleştirmiştir. Bu ticaret yolları bir yüklü hayvanın gün ışığında yol alabilecek mesafe aralıklarına bölünmüş bu aralıklara muhtelif sosyal tesisler inşa edilmiştir. Hanlar ve Kervansaraylar gibi. Bu yolların tali yolları da yine aynı isimle anılır.

Yol, ticaretin ana omurgasıdır. Ticaret yol ağının geçtiği her bölge zenginleşir. İnsanlar ürettiği mamul ve ürünü ticari pazarlara ne kadar rahat ve erken ulaştırma imkanına sahipse o denli zenginleşir ve gelişirler. Ayrıca ticaret esnasındaki sosyal aktivite yerel kültüründe zenginleşmesine katkı sağlamaktadır.

Araştırma yapacağımız coğrafik alanın ticaret yoluna bağlantısı araştırılmalıdır. Ticaret yoluna rahat bağlanılıyorsa o zaman bu alan aradığımız alandır. Hemen araştırmaya koyulabiliriz. Araştırma sonucunda emeğimiz boşa gitmeyecektir.

“Fakirin mezarı olmaz” diye bir tabir vardır. Sebebi parasının ve malının olmamasıdır. Zenginin hem mezarı hem de mal varlığı olur. Çok ciddi ve reel bir zenginlik ihracatla yapılan kazançlardadır.

Son olarak daha detaylı bir ipekyolu haritası sunalım :

ARAŞTIRMA ALANLARIMIZ Ipekyoluharitasi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://sehirlersavasi.forumn.org
 
ARAŞTIRMA ALANLARIMIZ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
USTA DEFİNECİLERİN BULUŞMA NOKTASI :: TİCARET YOLLARI-
Buraya geçin: