YÖNETİM Admin
Mesaj Sayısı : 104 Nerden : TÜRKİYE rep puanı : Kayıt tarihi : 17/10/08
| Konu: tigran agarta samsat gerger efes ankara zanapa istanbul palmira C.tesi 18 Ekim 2008, 17:32 | |
| Tigran Agarta, Samsat, Gerger, Efes, Ankara, Zanapa, İstanbul, Palmira…
Tigran-agarta, Roma’nın büyük yağmacı komutanı Lukullus’un defalarca saldırmasına rağmen teslim alamadığı iki kale-şehirden biridir. Diğeri Samsat.
Tigranakarta, Büyük Dikran tarafından MÖ.77’de kuruldu, yapımı on yıl sürdü. MS.59’da Neron’un komutanı Korbula (Karabela!) tarafından yıkıldı. Modern adı Silvan’dır. Silvan; Pan Ulusu, Ulu Pan ataların yattığı yer demektir.
Bizans kralı Justinianus (Oğuz Güneşi Anası açılımlı) şehrin yıkıntılarını ziyaret etti, kalesini onardı ve buraya “Şehitler Şehri” ünvanı verdi.
Agarta; Aga-er-ata; “Atası er aga ülkesi”. Yani, yurdunu işgal etmeye gelenlere haddini bildirmiş yiğit atalı ağabeylerin yeri!
Ulusal güçlere karşı açılmış bir davaya bu adı verenler, bence 600 yıl değil, 3 bin yıllık Anadolu tarihinden öc alacaklarını ifade ediyorlar!
Lukullus’un defalarca saldırmasına rağmen bir türlü teslim alamadığı kale-şehir Tigranakarta’yı, şehirler yakan Neron’un komutanı Korbula gelip yerle bir ederek cezalandırdı. Samsat’ı da Korbula yerle bir etti. Ondan kalanları da Septemus Seferus bitirdi!
Yeniden dirildiler, Sasani devleti çıktı ortaya, Palmira kraliçesi Zeynep çıktı tarih sahnesine. Yine cezalandırmalar, yakmalar…
Biz de anlamıyoruz ve soruyoruz ki, ne oldu Hititler, Sümer Uygarlığı, Mezopotomya nasıl sona erdi? Aynen böyle, yakarak, yıkarak, yağmalayarak Romalılar bitirdi bu uygarlıkları. Onların ardılları, şimdi de dünya uygarlığını da bitirmek sevdasındadırlar. Yeni 3.bin yılın haçlı seferi dedikleri budur!
Her yaktıkları şehrin küllerinden yeniden doğduk!
Zihin cimnastiği için biraz Roma tarihi kurcalayalım.
MÖ.332’de 24 yaşında İskender Atina Ordusu ile Çanakkale’ye geldi, Biga çayında karşısında, Batı Anadolu eyaletinin satrapı Mitridate’yi kadınlı erkekli savaşçılardan kurduğu bir orduyla buldu. İskender’in komutanları Biga çayına zehir dökerek atları ve askerleri zehirledi. Büyük İskender, çocuk yaşta böyle kazandı Asya’daki bu ilk savaşı!
Soralım şimdi, İskender Efes’e girdiğinde halk neden dağlara kaçtı? Efes Artemisi’ni yakan Hearastratus kimin komutanıydı?
Efes antik kenti için Roma dönemi mimarisi diye yazan tarihçilere özellikle sormak isterim, İskender neden Efes’i ve Milas (Milet) uygarlığını yerle bir etti? Latmos Dağlarına kaçan Efesliler/Pidasalılar neden kaçıyordu ve orda onlara kucak açan Şaman töresi kimin töresiydi? Ege’yi bu zalim Roma işgalinden hangi komutan ve hangi insanlar kurtardı?
Ya Gerger? Ya, Gaziantep Dülük Tepe? Ya Palmira? Palmira’nın öyküsü bir başka hüzün!
Palmira; MS.273’de Zalim II.Claudius Aurolian tarafından yıktırıldı. Palmira’nın Sasani kraliçesi Zeynep/Zennube/ Zenobia, şehrin yakılmaması koşuluyla teslim oldu. Sasani devletine doğru kaçarken yakalandığı yazar kaynaklarda.
Fonetik analizimizde teslim olduğu yer Tunceli (Ulu Ece Tuana) -Pülümür (Poli Mera, Pâlmira) görünmektedir. Roma’ya götürülüp orada sokaklarda ellerinden zincirle dolaştırıldı, tek oğlu İstanbul boğazından geçerken öldürüldü. Bunları duyan Palmira halkı (Mısır, Suriye, Adana, Niğde, Ereğli, Ankara, Ankara civarında Galatlar) Roma’ya isyan etti. Almanlar ve Trakyalılar da isyan etti. Bu isyanlardan kraliçe Zeynep sorumlu tutuldu ve öldürüldü, onun başkenti Palmira yerle bir edildi.
Zalim Clauius’un cezalandırmadığı bir tek yer Apollonius’un şehri Niğde Kemerhisar kaldı diye yazar bazı kaynaklar. Söylentiye göre doğa bilimci Apollonius rüyasına girmiş ve ona “bu kadar zulüm yapma, egemenliğini kaybedersin” demiştir. Bu durumda, diğer yakılan şehirler hangileriydi diye sorarken, Ankara ve Ereğli/Zanapa da yakılan şehirler arasında görünmektedir.
Kraliçe Zeynep Roma’da tutuklu iken gardiyanı Valentin ona aşık oldu ve yazdığı 14 Şubat 270 tarihli aşk mektubu ile tarihe geçti. Bugün, nedense Zeynep’in Roma’ya başkaldırısından daha ünlüdür Valentin’in aşkı!
Aşağıdaki tabloda, kraliçe Zeynep’e aşağıdan hayranlıkla bakan asker, onun gardiyanı Valentin olmalı!
Bu da Roma askerlerinin yıktığı Palmira’dan kalanlar! (MS.270)
S.Seferus 193’de İstanbul’u 2 yıl kuşattı ve sonunda açlıktan teslim oldu halk. Şehre girdiklerinde taş taş üstünde bırakmadılar, Ayasofya bilimevini de yaktılar.
Bir meraklısı çıkıp da adında “kabirtepe” ve “Medresetepe” olan yerleri araştırırsa, inanıyorum ki, yerle bir edilen şehirlerimiz çok daha fazla çıkacaktır. Deliktepe mağarasının bulunduğu Kebertepe, Taşköprü’de Tepedelik köyü, Afyon Kepirtepe ve Gabar Dağı, benzer çağrışımdadır. Kabir sözcüğünün fonetik açılında Kam-uri, Kâm dansının yapıldığı, Şaman yakma kültürüne ait yerler görünmektedir.
Tüm şehri yakarak yerle bir etmek Romalılara ait bir ceza-zulüm şekliydi. Fakat, 2. Dünya Savaşında da bu cezayı verenleri gördük; 1937 Guernika, 1945 Hiroşima, Nagazaki, Dresden ve 2003 Bağdat, 2006 Telafer!
Şimdi, açılan bir davanın adı gibi gösterilen Ergenekon operasyonunda, tüm Türk tarihine karşı açılmış bir meydan okumayı görebiliyoruz. Dosyaya eklenen Agarta adıyla ise, tarih boyunca Anadolu’da Roma yağmacılarına karşı direnen tüm atalarımızdan öc almak niyetinde olduklarını anlıyorum.
Baksınlar tarihe, bizi bitiremezler! Tüm kültürlerin anası biziz! Hepsinde Oğuz kültürünün yumurtaları serpilmiş haldedir.
Biz güneşin oğullarıyız! Yeniden doğarız küllerimizden, kayalardan ve demirden!
VI.Bedri resimleri
resim: Halikarnas Balıkçısı’nın tuvalinde ölüme meydan okuduğu an!
2.resim:
Kırım Kerç Boğazına bakan tepede Apatore Dikilitaş Anıtı.
3.resim.
I.Büyük Bedri’nin gümüş parasında
Pantus Oğuz Krallığının kurucusu I.Bedri’nin bastırdığı gümüş para, üzerinde resmi ay yıldız sembolü, yedi tepe beyaz nokta, ikili pamuk kozası, at ve diğerleri.
4.resim: Pantus amblemi ile Türmenistan ambleminde benzer simgeler. Tüm simgeler sekizli yıldız içerisindedir. Tahran ve Azerbaycan simgeleri de sekizli yıldızdır.
5.resim: Pantus amblemi ile Osetya ambleminde benzer simgeler.
| |
|