Antik Şehirler
İsinda (Belenli)
İsinda harabeleri Belenli Köyü'nün hemen yakınındaki tepededir. Kaş'tan Finike'ye giderken Ağullu Köyü'nü biraz geçince sağa sapan asfalt yol ile Belenli'ye gidilir.
İsinda diğer küçük Lykia şehirleri gibi bir beyin oturduğu küçük bir Lykia şehri idi. O nedenle de Lykia birliği içinde Aperlai ile birlikte temsil edilmişlerdir. Şehrin ismini de gösteren kitabelerde "İsindalı Aperlaililer" ibaresinin geçmesi Aperlai'nin İsinda'yı temsil ettiğini göstermektedir.
Şehrin etrafını bir sur çevirir. Bunlar kuzey ve kuzeydoğu köşede daha az belirlenir. Surların ortasına yakın yerde uzun bir yapının temel izleri seçilir. Yükseklerde kurulmuş Lykia şehirleri su ihtiyacını sarnıçlarla karşıladığından burada da birçok sarnıçla karşılaşılır.
İsinda'nın en ilginç kalıntısı, akropolün ortasında bulunan, Lykia dilinde yazıta sahip iki ev tipi mezardır. Ayrıca köy yönünde birçok kaya mezarı ile Roma Devri'na ait Lykia tipi lahitler de görmek mümkündür. Birkaç tanesi hemen köyün üzerindeki sırtlarda farkedilir. İsinda'dan Kaş yönüne bakıldığında görülen manzara bizi oldukça etkiler.
Belenli Köyü'nden uzak olmayan Cindam denilen yerde dikkatimizi çeken mezarın alt kısmı ev tipinde üst kısmı lahit şeklindedir.